De Pony's

Hieronder een overzicht van alle pony’s op het Land van Bartje. Heb jij al een favoriet?

Je kunt natuurlijk ook altijd een medewerker vragen om meer informatie.
Wil je weten wanneer welke activiteit plaatsvind, kijk dan in de Landal App.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Apple

Apple

2014

Ik ben een merrie en ik ben geboren in 2014 Ik heb misschien de kleuren van een koe maar dat ben ik niet! Ik ben een tinker. Dit is een speciaal ras waardoor ik ook hele mooie sokken heb aan het einde van mijn benen.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Bartje

Bartje

1995

Ik ben een ruin geboren in 1995. Ik ben hier het langste en ik ben de oudste, daardoor maak ik wat minder ritjes. Soms doe ik nog wel mee, dit vind ik leuk en houdt mij ook fit!

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Binkie

Binkie

1997

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 1997 Ik sta in het weiland met mijn beste vriendje Donna. Ik ben misschien wat ouder maar ik vind het leuk om soms nog mee te lopen met de ritjes en dan hou ik met gemak de jongere pony’s bij. Als je het mij vraagt vind ik die jongere pony’s soms zelfs een beetje sloom. Ik krijg samen met mijn twee vriendjes extra voer genaamd slobber. Als ze dat komen brengen hinnik ik altijd van blijdschap.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Boy

Boy

2010

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2010 Ik heb een hele mooie kleur die de andere pony’s niet hebben. Ik ben een quarter horse. Ik ben western opgeleid, hierdoor vind ik het fijn als je de teugels niet te strak hebt en zachtjes been geeft. Ik ben hele goede vrienden met Tristan waar ik ook samen mee in het weiland sta.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Bregje

Bregje

2005

Ik ben een merrie en ik ben geboren in 2005 Ik laat vaak de allerkleinste kinderen op mijn rug zitten voor een klein rondje.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Ceasar

Ceasar

2007

Ceaser: Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2007 Ik ben hier samen gekomen met Nils. Ik ben zwart wit gevlekt. Vaak loop ik met mijn vriendjes op de parkrit. Alle andere pony’s vinden mij vaak heel lief!

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Daisy

Daisy

2012

Ik ben een merrie en ik ben geboren in 2012 Ik ben heel erg speciaal, ik verander namelijk van kleur. Ik heb soms een helemaal bruine vacht maar soms ben ik ook bijna helemaal wit. Ik loop altijd graag mee met de bosritten en ik ben een snelle pony.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Donna

Donna

2001

Ik ben een merrie geboren in 2001. Ik sta in het weiland met mijn beste vriendjes Bartje en Binkie. Ik word al wat ouder en ik krijg al een grijs hoofd. Ik krijg samen met mijn twee vriendjes extra voer genaamd slobber. Als ze dat komen brengen hinnik ik altijd van blijdschap.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Ebby

Ebby

2011

Ik ben een merrie en ik ben geboren in 2011 Ik vind het leuk als de kinderen op mijn rug rijden en tijdens het lesje luister ik altijd heel goed naar wat de kinderen mij vertellen. Met mij kan je super goed een slalom sturen door de pionnen heen!

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Flame

Flame

2010

Flame is de zoon van Saar. Zijn naam past mooi bij de oranje(vos) kleur van zijn vacht. Op zijn hoofd zit een hele mooie brede bles met een maantje erin. Hier kan je hem goed aan herkennen. Wij zijn benieuwd of jullie moeder en zoon ook uit elkaar kunnen houden.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Lena

Lena

2000

Lena: Ik ben een merrie en ik ben geboren in 2000 Als jongere kinderen ook voltige willen doen en allemaal kunstjes willen maken op het paard dan mag dat bij mij! Als ik soms over straat loop krijg ik last van mijn hoeven, daarom heb ik nu hele mooie hoefijzers gekregen.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Melanie

Melanie

2000

Melanie: Ik ben een merrie en ik ben geboren in 2000 Ik ben heel erg sterk en ik trek graag de grote kar in het bos! Daarnaast vind ik het ook leuk om te lopen met kinderen op mijn rug. Als ik het echt naar mijn zin heb ga ik soms zachtjes knorren, grappig hé.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Musti

Musti

2002

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2002 Ik ben een hele speciale pony. Ik heb mooie kleuren in mijn vacht en daarnaast ook in mijn oog nog een klein vlekje. Dit is een stukje van een manen oog. Ik ben super lief en zou het harstikke leuk vinden als jullie mij komen aaien of even kijken. Ik kan ook op commando voetjes en kusjes geven, gaaf hé?

Landal App

Benieuwd naar de activiteiten tijdens jouw verblijf of wil je activiteiten reserveren? Download dan alvast de handige Landal App.
nu downloladen
Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Mythos

Mythos

2000

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2000 Ik ben een hele mooie pony met mijn mooie stippen. Ik loop altijd graag in de lesjes waarbij de kinderen kunnen leren sturen op mijn rug. Ik doe altijd erg mijn best en ik vind het fijn als je mij rustig aait of een klopje geeft op mijn hals als we klaar zijn met rijden.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Nils

Nils

2011

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2011 Ik ben heel erg sterk en loop daarom graag voor de kar. Ik ben de enige fjord hier op het Land Van Bartje. Weet je hoe je dat kan herkennen? Ik heb een bruine streep over mijn hele lijf lopen, dit noem je de aalstreep. Ook hebben mijn manen twee kleuren, licht van buiten en donker van binnen. Mooi hé?

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Olaf

Olaf

2016

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2016 Ik ben de jongste pony op het Land Van Bartje, grappig hé want ik ben lang niet de kleinste. Ik vind het heel leuk om mee te doen met de bosrit, ik kan dan wel eens ondeugend zijn en stiekem wat bladeren van de bosjes opeten.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Pip

Pip

2002

Ik ben een merrie en ik ben geboren in 2002 Ik ben hier samen gekomen met Sassa en nog steeds is dit mijn aller beste vriendinnetje. Ik heb de langste manen van alle pony’s. Hierdoor vind ik het wel fijn als ik vlechten in heb, anders krijg ik allemaal klitten of ga ik er straks per ongeluk op staan.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Prins

Prins

2006

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2006 Ik doe altijd met de kinderen voltige wat ik heel erg leuk vind om te doen. Hierbij mogen alle kinderen allemaal gekke kunstjes doen op mijn rug. Aan het einde gaan alle kinderen mij altijd belonen en voel ik mij heel erg trots! Naast de voltige doe ik ook mee met alle andere activiteiten.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Saar

Saar

2004

Saar woont hier op Het Land van Bartje samen met haar zoon Flame. Ze hebben altijd al samen gewoond en zijn dus onafscheidelijk. Als Saar en Flame op de ponyranch zijn, zul de dit soms ook horen.. dan hinniken ze even naar elkaar.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Sassa

Sassa

2005

Ik ben een merrie en ik ben geboren in 2005. Ik ben hier samen gekomen met Pip en nog steeds is dit mijn aller beste vriendinnetje. Ik vind het leuk om altijd snel te lopen en ik hou met gemak de grote pony’s bij in het bos! Ik vind het altijd het meest fijn als je mij rustig aait!

Wist je dat?

Als je het leuk vindt om in de ochtend de pony’s uit de wei te halen, kun je dit vragen aan de medewerkers.
We vinden het altijd leuk als je komt helpen. 

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Siem

Siem

2012

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2012 Ik vind mijzelf heel erg mooi en stoer! Ik kan heel goed de kar trekken en doe dat ook het allerliefste! Als je mij naar de wei brengt kan je ook zien hoe hard en mooi ik daar kan rennen.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Spot

Spot

2013

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2013 Ik heb hele mooie vlekjes en daardoor ook deze mooie naam. Voordat ik naar het Land Van Bartje kwam woonde ik ook al op een ander vakantiepark.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Sterre

Sterre

2010

Ik ben een merrie en ik ben geboren in 2010 Ik vind het heerlijk om gewassen te worden door kinderen met een spons of lekker geborsteld. Ook kan ik super goed voor de kar lopen en rij ik ritjes met kinderen. Toen ik hier kwam vond ik het soms nog spannend, maar nu ik het hier zo goed ken heb ik dat niet meer.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Toto

Toto

2011

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2011 Ik heb een hele mooie bruine kleur. Ik loop vaak in de lesjes of ik ga mee met de parkritten. Ik kan ook op commando voetjes en kusjes geven, gaaf hé?

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Tristan

Tristan

2002

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 2002 Ik ben hier op het Land Van Bartje de allergrootste! Ik ben een hele grote Welsh pony. Ik woonde eerst bij een meisje dat niet meer zoveel tijd voor mij had. Nu woon ik hier en krijg ik altijd heel veel aandacht waardoor ik het heel leuk vind om hier te zijn. Ik ben hele goede vrienden met Boy waar ik ook samen mee in het weiland sta.

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Winnie

Winnie

1999

Ik ben een ruin en ik ben geboren in 1999 Ik vind het leuk bij het kammen kroelen en knuffelen. Heel veel kinderen maken altijd mijn manen mooi en ik vind het heerlijk om dan gekriebeld te worden. Ik ben altijd heel rustig en lief, als je nog een beetje moet wennen kan je altijd even bij mij langs!

Land van Bartje - Ponyranch - onze paarden - Woezel

Woezel

2001

Ik ben een merrie en ik ben geboren in 2001 Ik laat vaak de allerkleinste kinderen op mijn rug zitten voor een klein rondje. Ik heb daarvoor ook een heel mooi rode zadel met prachtige bloemen erop.

Nog veel meer...

Naast de ponyranch is er natuurlijk veel meer te beleven bij Het Land van Bartje. Laat je verrassen door het animatieteam, ga lekker minigolfen, sporten, klimmen of klauteren. Maak een wandeling door het mooie bos of huur een fiets en ga eropuit. Voor jong of oud... er is altijd iets te doen!